COMPARTEIX-NOS

El pròxim dissabte día 18 de setembre, el CA Vila-real organitzarà la “II Milla de la Ceràmica”. La prova tindrà lloc al carrer Ermita, enfront de l’estadi de la ceràmica, i participaran alguns dels millors migfondistes d’Espanya, tant en l’apartat femení com en el masculí.

Aquest any, l’organització de la prova ha donat un pas més endavant i ha homologat el circuit. Per aquest motiu, les proves elit correran sobre un circuit homologat i controlat pels jutges de la Real Federación Española de Atletismo. Gràcies a que el circuit està homologat i a que forma part del calendari nacional, aquest any podran participar els millors atletes d’Espanya, que d’una altra manera, no haguessin pogut fer-ho.

Però açò no serà la única novetat aquest any, ja que a més de la homologació del circuit per a la milla, la organització ha previst proves de 400 metres i un salt d’alçada al carrer. Tant en una prova com en l’altra, participaran atletes medallistes en campionats d’Espanya i s’espera que aquestes dos proves siguen un espectacle, ja que pràcticament en cap lloc d’Espanya organitzen proves com aquestes.

Pel que respecta a la participació local, els tres atletes del CA Vila-real que van participar al campionat d’Espanya sub20 aquesta temporada, estaran presents el pròxim 18 de setembre a la Milla de la ceràmica. Andreu Madrigal, participant en la prova de 3.000 obstacles al campionat d’Espanya Sub20, correrà la milla. Claudia Artero, 4ª classificada en la prova de 400 mll al campionat d’Espanya Sub20 de pista coberta, serà una de les representants en la prova de 400. Mentre que Ariana Gómez, 5ª classificada al salt d’alçada al Campionat d’Espanya Sub20 en pista coberta, serà una de les representants del salt d’alçada.

Amb un pressupost ajustat, i amb tan sols dos edicions, la organització de la Milla de la ceràmica s’està mobilitzant per aconseguir que aquest esdeveniment siga un dels referents en Espanya. El pròxim 12 de setembre es tancaran les inscripcions per a la milla popular. Paral·lelament, la organització de la prova ultima els detalls per a que estiga present un dels millors atletes espanyols aquesta temporada.

El rècord de la prova masculina està en poder del valencià Abderrahman El Khayami, amb un temps de 4:37. Mentre que el rècord de la prova femenina, està en poder de la etíop, amb residència a Albacete, Likina Amebaw, amb un temps de 4:57